zaterdag 20 april 2013

Brood experimenten

Ik vind het heerlijk om zelf mijn brood te bakken. Sowieso smaakt het veel beter dan brood van de supermarkt of bakker. Daarnaast geeft het ook heel veel voldoening om met je eigen handen iets te maken.

Een poos terug was ik het zat altijd maar gewoon rechttoe rechtaan brood te eten en ben ik eens gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Hiervoor zijn genoeg recepten te vinden, maar eigenwijs als ik ben heb ik maar gewoon wat gedaan, met als resultaat een appel-rozijnen brood en een chocoladebrood.


creativic.blogspot.com - appel-rozijnen brood
Appel-rozijnen brood
Het appel-rozijnen brood is eigenlijk uit noodzaak ontstaan. Ik heb er een hekel aan voedsel weg te gooien, waardoor ik soms creatief moet zijn met restjes. Ik had 2 appels over en zin in zelfgebakken brood, ziehier het resultaat:

Wat ik eigenlijk heb gedaan wat gewoon stukken appel en rozijnen door mijn normale deeg te kneden. Dit werkte vrij goed, behalve dan dat mijn stukken appel eigenlijk net te groot waren. Hierdoor was het moeilijk de stukken ook in het brood te krijgen, het zat vooral aan de buitenkant.
Wat research leverde op dat het beter zou zijn de appel te raspen. Ik wilde echter liever grotere stukken appel in mijn brood.

Het tweede brood dat ik maakte was voor de paaslunch van mijn werk. Ditmaal wilde ik eens kijken of het mogelijk was chocolade mee te bakken.

creativic.blogspot.com - chocolade brood
resultaat 
creativic.blogspot.com - ingrediënten chocolade brood
Ingrediënten 
Dit bleek zeer goed mogelijk en het brood was heerlijk! Het was wel verschrikkelijk machtig..

Ik had extra pure chocolade gebruikt (80%), maar een volgende keer ga ik denk ik voor iets minder pure of zelfs melkchocolade. Tijdens het bakken werd de chocolade namelijk een tikkeltje bitter. Daarnaast maak ik volgende keer kleine bolletjes, dat past beter bij dit brood :)

Het laatste brood dat ik hebben gebakken was deze druiven-focaccia:
creativic.blogspot.com - druiven focaccia uit "De wereld rond in 80 recepten".
Druiven-focaccia uit "De wereld rond in 80 recepten". 
Het recept hiervoor komt uit dit boek. Ik heb dit brood nu al meerdere keren gemaakt en het is zooooo waanzinnig lekker! Daarnaast is het ook nog eens heel simpel te maken! Ik raad dit echt iedereen aan :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten