Een poos terug was ik het zat altijd maar gewoon rechttoe rechtaan brood te eten en ben ik eens gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Hiervoor zijn genoeg recepten te vinden, maar eigenwijs als ik ben heb ik maar gewoon wat gedaan, met als resultaat een appel-rozijnen brood en een chocoladebrood.
Appel-rozijnen brood |
Wat ik eigenlijk heb gedaan wat gewoon stukken appel en rozijnen door mijn normale deeg te kneden. Dit werkte vrij goed, behalve dan dat mijn stukken appel eigenlijk net te groot waren. Hierdoor was het moeilijk de stukken ook in het brood te krijgen, het zat vooral aan de buitenkant.
Wat research leverde op dat het beter zou zijn de appel te raspen. Ik wilde echter liever grotere stukken appel in mijn brood.
Het tweede brood dat ik maakte was voor de paaslunch van mijn werk. Ditmaal wilde ik eens kijken of het mogelijk was chocolade mee te bakken.
resultaat |
Ingrediënten |
Ik had extra pure chocolade gebruikt (80%), maar een volgende keer ga ik denk ik voor iets minder pure of zelfs melkchocolade. Tijdens het bakken werd de chocolade namelijk een tikkeltje bitter. Daarnaast maak ik volgende keer kleine bolletjes, dat past beter bij dit brood :)
Het laatste brood dat ik hebben gebakken was deze druiven-focaccia:
Druiven-focaccia uit "De wereld rond in 80 recepten". |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten